In het hart van het dorp Langenboom ligt Gemeenschapsaccommodatie De Wis. Zoals de naam al zegt is De Wis het ontmoetingspunt van de gemeenschap van Langenboom en omstreken. Hier wordt gesport, gespeeld, gevierd, gepraat en voor elkaar gezorgd.

Op deze website vindt u alle belangrijke informatie over De Wis. Heeft u vragen over De Wis, neem dan contact met ons op.

Graag tot ziens in Langenboom, bij De Wis!

 

 

Nieuws

Café De Misse gaat sluiten

Na ruim twee jaar met veel ondernemingszin en enthousiasme horecagelegenheid de Misse te hebben geëxploiteerd, heeft Rob Neijts, huidige uitbater, helaas moeten besluiten om met ingang van 1 januari 2024 te stoppen. Dit spijtig besluit komt niet geheel onverwachts. Zelfs een aanpassing van de openingstijden gaf niet het gewenste effect. Het bezoekersaantal was en bleef onvoldoende. Daardoor was het commercieel gezien uiteindelijk niet meer haalbaar om de horeca-activiteiten in Langenboom door te zetten.
Ondanks het begrip voor deze beslissing betreurt het bestuur van de Wis de sluiting van de (tijdelijke) vervanger van “d’n Bens”.
We kijken terug op een fijne samenwerking met Rob en Marianne. Op zondag 10 december zal de laatste café- middag en avond zijn.

Rob heeft wel de intentie uitgesproken om met zijn team, kennis en vaardigheden toekomstige festiviteiten of evenementen in Langenboom mede te organiseren of te ondersteunen. In welke vorm dat zou kunnen plaatsvinden, wordt in de nabije toekomst onderwerp van gesprek met het bestuur van de Wis.

Hoe verder? Er is in de voorbije jaren flink geïnvesteerd in de verfraaiing van de horecaruimte in de Wis. Er zijn nog enkele maanden te gaan voordat de Misse definitief sluit.
Zijn er misschien toch nog mogelijkheden om op een of andere manier in de weekenden een horeca-ontmoetingsplek in Langenboom te behouden ? Het bestuur van de Wis staat open voor suggesties.
Mail dan naar bestuurdewis@gmail.com

 

EVENEMENTEN: Wie wil weten wat er te doen is in de Wis, of een ruimte zou willen huren, kan nu kijken in de Evenementenkalender!